Direct naar artikelinhoud

Arsenal mist voor het eerst in 20 jaar Champions League na zeges Man City en Liverpool, Batshuayi scoort er weer 2

Petr Cech gevloerd door Lukaku: ondanks 3-1 winst tegen Everton sluit Arsenal pas als vijfde af.

Van 1996-1997 was het geleden dat Arsenal niet uitkwam op het kampioenenbal, maar volgend seizoen is het weer zover. De Gunners deden wel wat ze moesten doen thuis tegen Everton (3-1), maar overtuigende zeges van Liverpool (3-0 tegen Middlesbrough) en Manchester City (0-5 op Watford met een goal van Kompany en twee assists van De Bruyne) doen Arsenal als vijfde eindigen.

Lukaku heeft net een penalty hard voorbij Cech gejast, maar Everton zou met 3-1 de boot ingaan in het Emirates Stadium.

Man City rechtstreeks naar de Champions League, Liverpool speelt de laatste kwalificatieronde. Lukaku, die via penalty wel scoorde in het Emirates, klokt af op 25 goals. Dat zijn er uiteindelijk vier minder dan Harry Kane, die na vier goals in Leicester donderdag vandaag drie keer toesloeg in Hull en de 'Golden Boot' de zijne maakte. Ook Toby Alderweireld scoorde in een 1-7 zege voor de Spurs. Chelsea ten slotte sloot af met een 4-1 zege tegen Sunderland, met goals van Hazard en twee keer Batshuayi.

Alderweireld wachtte tot de laatste speeldag om een eerste keer te scoren: de 1-7 in Hull - Tottenham.

Het was al september 1996 toen Arsène Wenger op Highbury de ontslagen Bruce Rioch kwam vervangen. 'Le Professeur' loodste Arsenal nog achter Manchester United en Newcastle naar de derde plaats, maar die volstond toen nog niet voor deelname aan de Champions League. De voorbije jaren verzekerde Arsenal zich via een sterke eindspurt nog wel steeds van minstens de vierde stek, maar dit jaar komt Arsenal net een puntje tekort op nummer vier Liverpool. De roep om het ontslag van Wenger klinkt zo alleen maar luider in het Emirates. Net zoals dat van eigenaar Stan Kroenke trouwens. De Russische multimiljonair en minderheidsaandeelhouder Usmanov zwaait met de nodige miljoenen om de Amerikaan uit te kopen - afwachten wat dat geeft deze zomer.

De Gunners wonnen nochtans hun slotmatch tegen Everton met 3-1, ondanks snel rood voor Koscielny. Zo mist de Franse sterkhouder achterin, net als Gabriel, de FA Cup-finale van volgende week tegen Chelsea. Pas na goals van Bellerin en Sanchez kon Lukaku toeslaan. Na hands zette hij een strafschop feilloos om voor zijn 25ste goal in de Premier League. Het zou niet voldoende zijn om zijn droom om topschutter te worden te realiseren. In de slotfase scoorde Ramsey nog erg knap, bij Everton speelde Mirallas de hele partij.

Rood voor Koscielny na een te late sliding op Enner Valencia.
Ramsey zette met een heerlijke krul de 3-1 op het bord in Arsenal - Everton.

Chelsea boekte tegen rode lantaarn Sunderland zijn dertigste zege in de Premier League - geen team deed ooit beter. De partij stond vooral in het teken van de overhandiging van de kampioenentrofee en het afscheid van clublegende John Terry, die in minuut 26 (zijn shirtnummer) met een staande ovatie naar de kant werd gehaald. De verdediger speelde 22 jaar voor de Blues. Ondanks de 0-1 van Manquillo werd het opnieuw een zware zege voor Chelsea. Willian met de gelijkmaker, snel na de pauze maakte Hazard er op zijn karakteristieke wijze 2-1 van. Op assist van Costa ging hij langs links voorbij zijn mandekker om dan met een gekruist schot zwaar uit te halen in de verste hoek. Eden sluit af met 16 goals. Ook Pedro scoorde, waarna Batshuayi zijn sterke slotweken luister bijzette. Ingevallen even na het uur, sloeg hij in de blessuretijd twee keer toe. Eerst op assist van Pedro als killer in de zestien, meteen daarna met een zwaar schot in de verste hoek na een knappe actie.

Hazard met de 2-1 voor Chelsea na een typische Eden-goal.
Arsenal mist voor het eerst in 20 jaar Champions League na zeges Man  City en Liverpool, Batshuayi scoort er weer 2
Batshuayi aan het feest met Willian.

Manchester City en Liverpool hadden weinig moeite met respectievelijk Watford en Middlesbrough. De Citizens zagen Kompany al snel opnieuw toeslaan op het veld van Watford, waar de Italiaanse coach Walter Mazzarri moet opkrassen. Al na vijf minuten kopte de kapitein een corner van De Bruyne binnen. Zijn derde goal dit seizoen. De Bruyne gaf halfweg de eerste helft een tweede assist in huis en ditmaal scoorde Aguero. KDB kroont zich zo tot assistkoning met 18 stuks. Match gespeeld, waarna nogmaals Aguero, Fernandinho en Gabriel Jesus de uitzege nog veel meer glans gaven. Manchester City rechtstreeks geplaats voor de Champions League. Liverpool van zijn kant kon pas op slag van rusten scoren tegen het al gedagredeerde Boro. Op assist van Firmino brak Wijnaldum met een zwaar schot in de korte winkelhaak de ban. Na de pauze namen Coutinho met een afgeweken vrije trap en Lallana alle zenuwen bij Klopp en co weg. Origi mocht pas in de slotfase invallen. De Reds naar de laatste kwalificiatieronde van het kampioenenbal.

Kompany kopt de 2-1 binnen op hoekschop van De Bruyne.
Arsenal mist voor het eerst in 20 jaar Champions League na zeges Man  City en Liverpool, Batshuayi scoort er weer 2
De Bruyne had weer twee assists in huis, waarvan eentje voor Aguero.

Spektakel was er ook in Hull, waar Tottenham na de 1-6 bij Leicester van donderdag nu met 1-7 won. Harry Kane verzekerde zich met opnieuw drie goals van de titel van topschutter. 'Hurricane' klokt af op 29 stuks, alsjeblieft. Ook Alli, Wanyama, Davies en onze Alderweireld mochten vieren. De Rode Duivel werkte een voorzet van Trippier aan de tweede paal binnen, zijn eerste goal in de competitie dit seizoen. Manchester United ten slotte moest zich tevreden stellen met de zesde plaats, maar boekte met het oog op de Europa League-finale van woensdag tegen Ajax wel een mooie 2-0 zege tegen Crystal Palace. In een verdedeld B-elftal van de 'Red Devils' scoorde tiener Josh Harro de opener op het kwartier, waarna ook Pogba toesloeg. Benteke kopte na de pauze voor de 'Eagles' tegen de paal. Crystal Palace sluit het seizoen als nummer 14 af.

Bekijk HIER het eindklassement van de Premier League.

Kane met zijn derde goal in het KC Stadium.
De spits klokt zo af op 29 goals, vier meer dan Lukaku.
Golden Boot voor Kane, geflankeerd door coach Pochettino.