WK-leider Cairoli triomfeert in GP Duitsland, Desalle net naast podium

De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag de Grote Prijs van Duitsland in de MXGP-klasse, de achtste van in totaal negentien WK-manches, op zijn naam geschreven. Clément Desalle (Kawasaki) viel met de vierde plaats net naast het podium.

belga

In de eerste reeks moest Antonio Cairoli nog zijn meerdere erkennen in zijn Nederlandse ploegmaat Jeffrey Herlings (KTM). De rollen werden omgedraaid in de tweede reeks, maar Cairoli werd als winnaar uitgeroepen omdat de uitslag in de tweede reeks de doorslag geeft bij gelijke punten. De Fransman Gautier Paulin (Husqvarna) vervolledigde het podium. Clément Desalle eindigde in beide reeksen als vierde, wat meteen ook zijn eindresultaat betekende.

Naast Desalle kwamen ook nog zes andere Belgen in actie in Teutschenthal. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) eindigde als tiende, Damon Graulus (Honda) als dertiende, Ken De Dycker (Suzuki) als zeventiende, Jens Getteman (Kawasaki) als negentiende, Jeremy Delince (Honda) als 25e en Bryan Boulard (Yamaha) ten slotte als 28e.

Desalle eerste Belg in WK-stand

De Sloveense wereldkampioen Tim Gajser (Honda), tweede in de WK-stand, kwam zaterdag in de kwalificaties zwaar ten val en stelde teleur met de elfde plaats. In de WK-tussenstand telt Cairoli nu 305 punten, dat zijn er 44 meer dan Gajser. Clément Desalle volgt als eerste Belg op de vierde plaats met 246 punten. Jeremy Van Horebeek doet een plaatsje minder goed als vijfde met 226 eenheden.

In de MX2 ging de overwinning naar de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki), dankzij een overwinning in de eerste reeks en een vierde plaats in de tweede reeks. De Australiër Hunter Lawrence (Suzuki) eindigde als tweede, de Let Pauls Jonass (KTM) als derde. Julien Lieber (KTM) was de eerste Belg op de achtste plaats, Brent Van Donick (Yamaha) en Nathan Renkens (KTM) eindigden respectievelijk op de 17e en 28e plaats. In de WK-tussenstand staat Jonass nog steeds aan de leiding. Eerste achtervolger Seewer is dankzij zijn overwinning in Duitsland wel tot op 37 punten gekomen van de 20-jarige Let.

De volgende Grote Prijs in het WK motorcross wordt op 28 mei gereden in het Franse Ernée.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer