© BELGA

Yuhan Tan neemt in Rio afscheid van het internationale badminton

De 28-jarige Yuhan Tan (BWF-51), net als dokter afgestudeerd, neemt na de Spelen in Rio de Janeiro afscheid van het internationale badminton. De negenvoudige Belgische kampioen neemt het in groep C voor een plaats op de hoofdtabel op tegen de Taiwanees Chou Tien Chen (BWF-7) en de Israëliër Misha Zilberman (BWF-56). Chou en Zilberman bekampen elkaar vrijdag, Tan neemt het zaterdag tegen Zilberman op en zondag tegen Chou. Alleen de groepswinnaar stoot door.

Aan zesde reekshoofd Chou heeft Tan een bijzonder lastige klant. “De eerste vijf reekshoofden zijn onaantastbaar, ik moet tegen het zesde. Hem verslaan zal moeilijk zijn, maar het is niet onmogelijk. Ik moet dan wel een perfecte match spelen en wat geluk hebben. Zilberman ken ik goed. Hij is ongeveer van hetzelfde niveau als ik, al leid ik in de onderlinge confrontaties wel met 5-1.”

“Ik heb lang geen perfecte voorbereiding gehad. Ik moest vroeg opstaan om te trainen voordat ik naar mijn stage in het hospitaal moest. Ik heb dus wat minder geslapen, maar mijn training heeft er niet onder geleden en ik ben blessurevrij.”

Na de Spelen neemt Tan nog aan het Belgisch kampioenschap deel. “Daar een tiende nationale titel pakken, zou het perfect afronden. Ik heb er een lange en mooie carrière opzitten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer