© BELGA

Wickmayer en Flipkens uitgeschakeld in olympisch dubbelspel

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer hebben zich dinsdag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet voor de kwartfinales van het dubbelspel kunnen plaatsen. In de tweede ronde moesten de 30-jarige Antwerpse en de 26-jarige Vlaams-Brabantse in 1 uur en 48 minuten met 7-5, 2-6 en 6-2 het onderspit delven voor de Spaanse vierde reekshoofden Garbine Muguruza en Carla Suarez Navarro, de nummers vier en twaalf van de wereld in het enkelspel.

jvh

Om een plaats in de halve finales nemen Muguruza en Suarez Navarro het op tegen de Russinnen Ekaterina Makarova en Elena Vesnina, die het zevende reekshoofd vormen op het hardcourt in Brazilië. Makarova en Vesnina schakelden in de tweede ronde de Roemenen Andreea Mitu en Raluca Olaru in 1 uur en 17 minuten met 6-1 en 6-4 uit.

Wickmayer: "Jammer dat we al in de tweede ronde tegen hen spelen"

"We hebben er hard voor gevochten, hebben alles gegeven", vertelde Wickmayer na de wedstrijd op court 2 van het olympisch tenniscentrum in Rio de Janeiro. "We spelen allebei een sterke match, maar het volstond net niet om van hen te winnen. Vanaf het begin hebben we de juiste dingen gedaan, heel agressief gespeeld, we waren stevig van achteruit, speelden goeie volleys. Maar de Spanjaarden vormen een team dat heel vaak samen speelt, zij zijn iets beter op elkaar ingespeeld. Kirsten en ik hebben wel laten zien dat wij, hoewel we niet vaak samen spelen, wel goed samen kunnen dubbelen."

"Jammer dat we al in de tweede ronde tegen hen spelen. Met een andere loting hadden we misschien een betere kans gehad. Maar ik denk niet dat we meer hadden kunnen geven, meer hadden kunnen doen. En dat is misschien wel het belangrijkste", aldus "Wicky".

Flipkens: "Roeien met de riemen die je hebt"

Voor Kirsten Flipkens was het dubbel de tweede partij van de dag. Enkele uren eerder werkte ze haar derde ronde in het enkeltoernooi af tegen de Duitse Laura Siegemund (4-6, 3-6). Flipkens zei zich fysiek nog OK te voelen, maar een bilblessure baart haar wel wat zorgen. Wickmayer sukkelt dan weer met vocht rond een pees.

"Ik heb mij na de enkelwedstrijd goed laten behandelen", verduidelijkte Flipkens. "Het was voor mij geen vraag of ik zou dubbelen, dat ging ik sowieso doen. De blessure hinderde mij vooral bij het opslaan. Als je dan tegen Muguruza en Suarez Navarro staat, merk je wel dat zij vaak samen spelen, waarom zij op de Masters mochten aantreden."

Flipkens en Wickmayer kregen voor het dubbel een wildcard na het afhaken van een ander team. Daardoor konden ze zich niet specifiek voorbereiden. "Als je maar op het laatste moment op de tabel raakt, dan moet je roeien met de riemen die je hebt. We waren niet 100 procent voorbereid maar dat was volgens mij absoluut niet te merken. We hebben een heel sterke partij gespeeld", aldus Flipkens.

Flipkens, 30, nam in Rio ondanks haar lange staat van dienst pas voor het eerst deel aan de Spelen. "Het was heel fijn om hier te zijn, het was een toffe ervaring. Maar aan alles komt een einde. Ik laat me nu nog wat verzorgen en hoop daarna wat sporten mee te pikken, want dat moet je toch doen als je hier bent."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer