Na zeven dagen aan het front krijgen de soldaten enkele dagen vrij in de achterliggende dorpen waar Franky en Coen hun frietkar parkeren. “Na twee jaar vechten zijn de mannen moe, doodmoe. Wij zijn het hoogtepunt van hun ‘uitje’.”
Volledig scherm
PREMIUM
Na zeven dagen aan het front krijgen de soldaten enkele dagen vrij in de achterliggende dorpen waar Franky en Coen hun frietkar parkeren. “Na twee jaar vechten zijn de mannen moe, doodmoe. Wij zijn het hoogtepunt van hun ‘uitje’.” © Joel Hoylaerts / Photo News / RV

Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones...”

Frituuruitbaters Franky van Hintum (55) en Coen van Oosten (51) uit Eindhoven trokken al vijftien keer voor een maand naar Oekraïne om er gratis frieten te bakken. Ze bedienen er tot 2.000 burgers en soldaten per dag. De rij voor hun kraam is vaak 100 meter lang. Vorige zomer overleefden ze een raketinslag, maar pas sinds hun laatste reis in maart bakken ze met bibberhanden. “Het is een drone-oorlog geworden. Vanaf nu is alles anders.”

32 reacties

  • Ilse van Gijseghem

    2 weken geleden
    veel respect!
  • liliane bervoet

    2 weken geleden
    Ze verdienen een medaille.
  • Bollen Stefan

    2 weken geleden
    Dat is gouden friet. Zeer respectvol wat deze mannen doen. Letterlijk een bakje troost. Er zijn geen woorden voor hetgeen zij presteren. Hartverwarmend. Nu kan iedereen hier stoppen met klagen.
  • Lieve Van Biervliet

    2 weken geleden
    zo hartverwarmend, dapper, liefdevol.. wens jullie alle moed, en een veilige thuiskomst.. respect !!
  • willy zachel

    2 weken geleden
    Respect inderdaad