Overheid verkoopt meer dan 50.000 liter alcohol

Smirnoff vodka, Johnnie Walker Red Label whisky, Bacardi... De overheid speelt voor een keer voor drankenhandelaar en verkoopt meer dan 50.000 liter sterke dranken. Dat moet meer dan een half miljoen euro opbrengen.

tg

De administratie patrimoniumdiensten, het verkoopkantoor van de FOD Financiën zeg maar, verkoopt wekelijks in beslag genomen voertuigen en woningen. Of grote overheidsgebouwen waar men vanaf wil. Maar ook loten gsm-toestellen of werkgerief bijvoorbeeld die bij onderzoeken in beslag zijn genomen.

Maar nu staat er wel een zeer uitzonderlijke verkoop op de agenda. De FOD Financiën verkoopt meer dan 50.000 liter alcohol. “Allemaal flessen waar beslag op gelegd is”, klinkt het. Allemaal van kwaliteitsmerken.

Er zit echter een addertje onder het gras: per fles of per tien flessen kopen is namelijk niet mogelijk. Nog tot dinsdag kan men een bod doen op één van de 22 loten die meestal bestaan uit een volledige palet.

Lot 1 en 2 bestaat bijvoorbeeld uit een palet Glen’s vodka. Vraagprijs is 21.615,20 euro, plus 10 procent kosten (per palet). Die 10 procent kosten moet trouwens op alle alcohol worden betaald.

Verder zijn er loten met onder meer High Commissioner whisky (vraagprijs ruim 50.000 euro). Maar ook Bacardi en whisky Johnnie Walker Red Label.

Het gaat allemaal om legaal gemaakte drank die om een of andere reden in beslag is genomen door de administratie van douane en accijnzen. De opbrengst gaat naar de schatkist.

De aangekochte loten moeten wel zelf afgehaald worden in Houdeng-Gœgnies, in de provincie Henegouwen. Bieden kan nog tot dinsdag 23 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen