Heldhaftige bestuurders achtervolgen zwalpende wegpiraat

Een aantal heldhaftige bestuurders heeft zaterdagmiddag een zwalpende wegpiraat achtervolgd van Oostende tot Roeselare. Een van hen, Mark Pollentier uit Kortemark, kon de bestuurder z’n sleutels afnemen toen hij aan een rood licht stond aan de afrit in Roeselare. De politie nam de man z’n auto in beslag.

Thijs Pattyn, Geoffrey Sabbe en Bert Feys

Mark Pollentier beleefde de schrik van z’n leven zaterdagmiddag, toen hij in Ruddervoorde Umberto S. (31) uit Roeselare in een Citroën Berlingo in de gaten kreeg. “Die bestuurder zwalpte op de autosnelweg van de ene rijstrook naar de andere, waardoor de omringende voertuigen telkens in de remmen moesten”, zegt Mark, die de man uiteindelijk 25 kilometer achtervolgde. “Hij reed telkens tot op luttele centimeters van andere wagens. Normaal moesten mijn zoon en ik de afrit nemen in Lichtervelde, maar we besloten die gevaarlijke bestuurder te volgen. Zo konden we ook andere bestuurders waarschuwen met de oranje zwaailichten op onze bestelwagen.”

Positieve drugstest

Mark bleek niet de enige bezorgde bestuurder te zijn. Ook andere wagens reden achter de Citroën, waaronder ook een vrouw uit Oostende die de man 50 kilometer lang in haar vizier hield. Zij bracht de politie als eerste op de hoogte.

“Dat ze hem zo ver volgde, is allesbehalve evident”, zegt commissaris Carl Vyncke van politiezone Riho. “Het is een mooie samenwerking tussen burger en politie.”

Volgens de politie vertoonde de man geen tekenen van alcoholverbruik. Maar hij had wel drugs genomen. “Een speekseltest was positief”, zegt commissaris Carl Vyncke. “We wilden ook een bloedafname laten doen, maar dat weigerde hij.”

De politie wilde het rijbewijs van Umberto S. voor 15 dagen intrekken, maar hij had het niet bij. Daarom namen de agenten zijn wagen in beslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer