© BFM

Roemeen die vriendin voor ogen van politie de keel oversneed, morgen voor rechter

De Roemeen Ludovic Z. (40) staat dinsdag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen terecht voor de moord op zijn ex-vriendin Dorina Stef (37). Hij had de Roemeense twee jaar geleden de keel overgesneden in haar appartement aan de Graaf van Hoornestraat op het Antwerpse Zuid. Daarna had hij haar vanop het balkon naar beneden geduwd.

Ludovic kon de breuk met Dorina niet verkroppen. Hij was in de nacht van 26 op 27 mei 2015 het appartement van haar onderbuur binnen gedrongen en had de man gegijzeld gehouden. ‘s Morgens nam hij hem mee naar het appartement van het slachtoffer om haar zo te dwingen van de deur te openen.

De politie werd rond 10.45 uur naar haar appartement geroepen voor een zware ruzie. Nog voor de agenten konden ingrijpen, had Ludovic haar al voor de ogen van heel wat voorbijgangers de keel over gesneden en vanop het balkon van de derde verdieping naar beneden geduwd.

© BFM

De man had zich vervolgens in het appartement verschanst en zichzelf verwond aan de hals. Hij kon na tussenkomst van de speciale eenheden overmeesterd worden. Zij bevrijdden ook de geknevelde onderbuur. Het parket-generaal had het dossier voor het hof van assisen willen brengen, maar de kamer van inbeschuldigingstelling verwees de zaak eind januari naar de correctionele rechtbank. Voor de behandeling werd één zitting uitgetrokken.

De beklaagde wordt verdedigd door advocaat Carl Slabbaert, substituut-procureur-generaal Björn Backx vertegenwoordigt het openbaar ministerie en advocaat Walter Damen staat de nabestaanden van het slachtoffer bij, die zich burgerlijke partij hebben gesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER