© AFP

Bijna niet te geloven: het belachelijk aantal fouten dat Alderweireld nodig had in de Premier League

Het is al langer geweten dat Toby Alderweireld een van de beste verdedigers in de Premier League is, maar zijn statistieken van het afgelopen seizoen zijn uniek. In de 2604 minuten die de Rode Duivel bij Tottenham speelde, beging hij slechts 9 fouten.

tms

Andere verdedigers kunnen er alleen maar jaloers op zijn. Toby Alderweireld is één van de sterkhouders in het Tottenham dat 2 jaar op rij vicekampioen van de Premier League werd. Dat blijkt ook uit zijn statistieken. Naast het weinige aantal fouten kreeg hij maar 1 gele kaart in het hele seizoen. Zijn imposante cijfers zijn geen toeval: in de 94 matchen die de Rode Duivel in de Premier League speelde, beging hij 30 fouten, kreeg hij 7 gele kaarten en geen enkele rode kaart.

De prestaties van Alderweireld worden alleen maar indrukwekkender als ze vergeleken worden met die van andere verdedigers in de Premier League. In hetzelfde seizoen behaalde collega Jan Vertonghen 21 fouten en 5 gele kaarten, Chelsea-sterkhouder David Luiz 29 fouten en 6 gele kaarten, en City-verdediger Nicolás Otamendi 61 fouten en 18 gele kaarten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer