Trump brengt Brusselse openbaar vervoer in de war

© EPA

De komst van de Amerikaanse president Donald Trump naar België en de NAVO-top van aanstaande donderdag zullen gevolgen hebben voor het openbaar vervoer in Brussel. Vanaf woensdagnamiddag zullen een aantal metroingangen gesloten worden. Donderdag blijft het metrostation van Schuman gesloten. En ook een aantal bus- en tramlijnen op het traject van de luchthaven naar het centrum van Brussel zullen gewijzigd worden. Dat zegt An Van hamme van MIVB maandag.

blg

De Amerikaanse president zal vanaf woensdag in het land zijn. Als gevolg daarvan zullen enkele ingangen van de metrostations van Kunst-Wet, Schuman, Troon, Louiza en Naamsepoort gesloten blijven vanaf woensdag 14.30 uur tot donderdag 16.30 uur. Schuman blijft overigens donderdag helemaal gesloten. Er zal wel gewoon metroverkeer zijn.

Tussen de luchthaven in Zaventem en het centrum van Brussel zal het bus- en tramverkeer aangepast worden naargelang het traject van Trump. “Vooral de tramlijnen 92, 93, 94 en de bussen in de buurt van Troon zullen hinder ondervinden”, zegt Van hamme.

Daarnaast zal de betoging die woensdagavond gepland staat ook voor hinder zorgen voor het Brusselse bovengronds verkeer, geeft Van hamme mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen