Dit wordt de jongste piloot van ons land

Casper Haelterman wordt wellicht de allerjongste lijnpiloot van ons land. Donderdag pas wordt hij 18, en die dag legt hij ook zijn vliegexamen af. Niemand twijfelt eraan dat hij zijn vlieglicentie zal halen. Opvallend, want Casper heeft nog niet eens een autorijbewijs.

nadb

Een opleiding tot piloot kan je pas starten na je middelbare studies. Casper Haelterman kon daar al op zijn zestiende aan beginnen. Door superresultaten heeft hij namelijk zijn vierde jaar overgeslagen, zijn vijfde en zesde middelbaar combineerde hij in één jaar. Daarom kan hij zijn vlieglicentie al halen op zijn achttiende, de minimumleeftijd.

Donderdag - op zijn achttiende verjaardag - zal hij in de lucht hangen voor zijn examen. Het is zo goed als zeker dat hij zal slagen. Zo zal Casper de jongste lijnpiloot ooit zijn in ons land.

Met zijn licentie op zak kan Casper solliciteren als copiloot bij vliegmaatschappijen. Als student piloot zal hij zo'n 2.000 euro netto verdienen, zo meldt VTM Nieuws. Kapitein kan hij pas worden op zijn 21ste, na nieuwe examens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen