Woensdag drukke avondspits verwacht voor verlengd weekend

© Hollandse Hoogte

Mobiliteitsorganisatie VAB en Touring Mobilis verwachten woensdag 24 mei een drukke avondspits. Voor veel Belgen begint dan het verlengde weekend rond OLH Hemelvaart. De mooie weersvoorspellingen zullen ervoor zorgen dat nog meer Belgen ervoor kiezen om op verlengd weekend te gaan. ook de komst van president Trump zal voor extra verkeershinder zorgen.

blg

Belangrijkste bestemmingen zijn de Belgische (en Nederlandse) kust, de Ardennen en Frankrijk. In eigen land verwacht VAB files rond Antwerpen en Brussel en op de E40 naar de kust. De avondspits zal woensdag al rond de middag op gang komen, want woensdag is er slechts een halve dag school.

De drukste trajecten lopen van en naar de kust op de E40, E17, de ringwegen rond Antwerpen en Brussel, en de E411 naar de Ardennen, met daar ook nog een werf ter hoogte van Custinne, geeft Touring Mobilis mee. Door het bezoek van de Amerikaanse president Trump is er donderdag ook kans op verkeershinder in Brussel.

Buitenland

In Frankrijk verwacht VAB druk verkeer op de wegen vanuit Parijs naar het westen en het zuiden. In Duitsland loopt het verkeer vast op de wegen naar de Oostzeekust en rond Frankfurt, Nürnberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland is er vooral veel vertraging op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland de Gotthardtunnel op de A2 het grootste knelpunt is.

Vanaf zondagnamiddag is er grote kans op terugkeerfiles, vooral van de kust richting Brussel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen