Dodelijk slachtoffer bij treinongeval in Asse

© Belga

De persoon die maandagavond werd aangereden ter hoogte van een overweg in Asse, is overleden. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Intussen is één spoor tussen Opwijk en Jette al vrijgemaakt, maar het verkeer op de spoorlijn tussen Brussel en Dendermonde ondervindt nog de hele avond hinder, aldus Petit.

adm

Het treinverkeer tussen Opwijk en Jette is maandagavond sinds iets voor 17.30 uur onderbroken, nadat een voetganger aangereden werd ter hoogte van een overweg in Asse. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, al gaat het volgens Petit mogelijk om iemand die de overweg te voet is overgestoken op het moment dat dat niet meer mocht.

Tussen Jette en Opwijk is intussen één spoor vrijgemaakt, een tweede volgt volgens Petit later op de avond. De gevolgvertragingen duren waarschijnlijk nog de hele avond. Dinsdagochtend zou het treinverkeer er weer normaal moeten verlopen, dat meldt de woordvoerder.

De betrokken trein was op weg van Dendermonde naar Oudenaarde en had een vijftigtal mensen aan boord. Zij werden geëvacueerd met bussen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen