Voormalig ondervoorzitter Jong N-VA: "Geen spijt van posten cartoon"

Dylan Vandersnickt, de jongeman die in opspraak kwam door een cartoon op Facebook, heeft geen spijt van die post. Dat zei hij maandagavond in De afspraak op Canvas. Hij betreurt wel dat hij de cartoon te persoonlijk maakte door er het gezicht van een linkse activiste op te plakken.

dgs

De commotie ontstond vorige week dinsdag, toen bekendraakte dat VUB-studente Naomi Stocker bij de politie een klacht had ingediend tegen Vandersnickt. Hij had een cartoon op Facebook gepost waarop de verkrachting van Stocker en de executie van een medestudent te zien zijn, met op de achtergrond foto’s van acties voor een waardige opvang van oorlogsvluchtelingen.

Dylan Vandersnickt nam ontslag als ondervoorzitter van Jong N-VA, maar hij verdedigt nog steeds de Facebook-post met de verkrachtingscartoon. Volgens hem was die helemaal niet bedoeld als seksuele intimidatie, maar was het juist een aanklacht tegen seksueel geweld van migranten zoals dat in Keulen.

LEES OOK: Jong N-VA’er deelt afbeelding waarop studente wordt verkracht: “Beseft hij niet hoe kwetsend dit is?”

"Ik geef toe dat het gebruik van de gezichten veel te persoonlijk was, dat was een fout. Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden aan de twee personen, maar men heeft rond de hele zaak te veel spel gemaakt", zegt Vandersnickt. "Het gaat maar om een prent, laten we dat in perspectief plaatsen".

"Ervaring rijker"

"Je kan misschien wel zeggen dat ik een fout heb gemaakt door zoiets te plaatsen, maar zeggen dat ik dat niet mag doen, zou een schending van mijn vrijheid van meningsuiting zijn", zei hij op Canvas. "Er zijn heel veel zaken in mijn leven die ik zou willen terugdraaien, en het posten van een cartoon is daar niet een van. Ik beschouw dit als een ervaring rijker", aldus Vandersnickt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen