Havenarbeider wiens huis beschoten werd: “Ik word gezien als dader, maar ben eigenlijk slachtoffer”

“Ik word gezien als dader, maar eigenlijk ben ik een slachtoffer.” Zo getuigt Gaya D.K., de bewoner van het huis in de straat Geestenspoor in Ekeren dat vorige week rond 3 uur ’s nachts beschoten werd, op het VRT-journaal. Het incident wordt gekoppeld aan de drugsoorlog die in Antwerpen woont, maar havenarbeider D.K. ontkent elke betrokkenheid.

JoRo, SaRe

Onbekenden openden op 15 mei om drie uur in de ochtend het vuur op de woning van Gaya D.K.. De gloednieuwe ruiten van zijn woonst werden doorzeefd. Een vluchtauto werd uitgebrand aangetroffen in de buurt. Het was de negende schietpartij in een half jaar tijd in de regio Antwerpen en wordt net als de andere schietincidenten gekoppeld aan de drugsoorlog die in Antwerpen woedt.

Volgens onze informatie behoort havenarbeider D.K. tot de kring van Frank ‘De Tank’ V., die al enkele weken in de cel zit in een grootschalig drugsdossier. Gaya D.K. schreeuwt echter zijn onschuld uit. “Ik werk in het havengebied en doe de nacht. Mensen leggen dan direct de link (met illegale drugstrafiek, nvdr.)”, vertelde de man maandag op het VRT-journaal. “Ik word gezien als een verdachte, maar eigenlijk ben ik een slachtoffer.”

De havenarbeider is nog steeds danig onder de indruk van het gebeuren. “De kogels die door het raam gingen zijn binnen afgeketst. Mijn vrouw en kind lagen boven te slapen. Dat raakt je hé. Ik ben volledig van de kaart.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER