© Francis Croes

In Kortessem gaan ze ‘Mangele’

KVLV Kortessem en Mjatsenove buurtcomité starten op woensdag 31 mei om 14 uur op het Kerkplein van Kortessem, tijdens de wekelijkse markt met ‘Mangele Kortessem’ een ‘Geef- en Deelwand’.

Francis Croes

Het project kadert in het KVLV-project ‘Share’. ‘Mangele’ is het Kortessems dialect voor wisselen, ruilen. Tijdens de start van het project wordt ook de digitale versie van dit initiatief voorgesteld. Deze digitale versie wordt opgestart via een facebook groep. Rita Bijnens KVLV Kortessem: “Via de geef- en deelwand kan je materiële en

niet-materiële dingen geven, delen of ruilen zoals: spullen die je zelf niet meer gebruikt, zaken waar je teveel van hebt of talenten die je wil inzetten voor anderen. Op de deelwand kan je een foto of briefje plaatsen met info over de voorwerpen of diensten die je wil delen of ruilen zoals: “Ik heb veel okkernoten en wil ze ruilen voor een lekkere cake. Mijn zoontje zoekt een hond om op woensdag namiddag mee te gaan wandelen. Praktische afspraken worden verder onderling geregeld via contactadressen of contacttelefoons. Op het start-event kun je een ‘tegoed bon’ winnen en worden : enkele vervelende karweitjes bv. het wassen van je auto of fiets verloot.

Éénmalig en enkel op de markt stellen we een deeltafel ter beschikking. Hier kun je één mooi en bruikbaar voorwerp cadeau geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer