© AP

Woede na misplaatste grap van journalist over drama in Manchester

Een journalist uit de Amerikaanse stad Boston heeft zich heel wat woede op de hals gehaald. Meteen na de aanslag in Manchester, waarbij 22 doden vielen en 59 gewonden, stuurde hij via Twitter een “mopje” de wereld in. En dat viel helemaal niet in goede aarde.

nadb

“Meerdere doden bij Manchester Arena. De laatste keer dat ik luisterde naar Ariana Grande stierf ik ook bijna”, schreef de Amerikaanse journalist David Leavitt op Twitter.

Niet veel later deed hij daar nog een schepje bovenop met een nieuwe tweet. “Eerlijk gezegd... Ik dacht een jaar lang dat Ariana Grande iets was dat je in Starbucks kon bestellen.”

© Twitter

Nadien werd Leavitt - een voormalige freelancer voor het Amerikaanse mediabedrijf CBS - overspoeld met razende reacties van Twittergebruikers. Ze gooiden scheldwoorden naar zijn hoofd en wensten hem eeuwige werkloosheid toe.

Twee uur nadat hij zijn eerste tweet de wereld had ingestuurd, bood hij zijn excuses aan. Later verwijderde hij de post ook “omdat zo veel mensen dat gevraagd hadden”.

“Sorry als ik mensen beledigd heb”, schreef hij. “Ik besefte niet hoe groot de ramp was. Ik maak altijd stomme mopjes over trending topics. Innige deelneming aan de getroffen families.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer