Burgemeester en oud-burgemeester ‘samen’ op vakantie

© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Of het toeval is of een teken van hierboven dat ons heeft samengebracht, dat zal een raadsel blijven”, vertelt ex-burgemeester Henk Heyerick van Zulte al lachend na zijn terugkeer uit vakantie.

jdv

Per toeval liep Henk Heyerick op een vakantiedomein van Pierre et Vacances in Branville (in Normandië) huidig burgemeester Simon Lagrange tegen het lijf.

“Het klinkt ongelooflijk”, zegt Simon Lagrange. ‘Noch Henk, noch ikzelf wist dat we op hetzelfde ogenblik op eenzelfde domein met ons gezin zouden verblijven. Je kan goede afspraken maken, maar het toeval wil dat we blijkbaar een vakantie boekten in hetzelfde vakantieverblijf en in dezelfde periode, ergens tussen Honfleur-Deauville en Caen. Het is erg gemoedelijk met mooie vakantiehuisjes. Ik was daar met mijn zoontje en echtgenote en ben daar tot mijn grote verrassing op Henk gebotst. Het was een leuke ontmoeting. Toevalligheden bestaan dus blijkbaar wel. Een calvados hebben we niet gedronken.”

“Blijkbaar hebben we dan toch een beetje dezelfde smaak?”, zegt Henk Heyerick. “Toeval is dat we op 50 meter van elkaar logeerden. Ik was er met mijn gezin en drie kinderen. Ik liep tegen Simon aan toen ik 's morgens wat croissantjes ging halen in de bakkerij. We maakten een leuke babbel. Of we hete hangijzers hebben aangeraakt, kan ik niet vertellen. Dat wordt gissen voor u. We waren wel beiden in vakantiestemming, al viel het weer een beetje tegen. Zelf heb ik enkele oorlogskerkhoven bezocht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen