‘De engel van Manchester’: lokale heldin brengt 50 gestrande kinderen in veiligheid na aanslag

“Sla ze tot ridder #heldin”, is de tendens op Twitter nadat de Britse Paula Robinson (48) een vijftigtal gestrande kinderen en tieners onderbracht in een lokale Holiday Inn. Daarna tweette ze haar telefoonnummer met een boodschap aan de ouders stellende dat hun kinderen in veiligheid waren gebracht.

adm

Paula was met haar echtgenoot in een station naast de arena toen de 23-jarig Salman Abedi een zelfmoordaanslag pleegde bij de Manchester Arena, kort na de afloop van een concert van popster Ariana Grande. Naar eigen zeggen zag ze tieners gillend weglopen. “We zijn meteen naar buiten gelopen”, zei ze. “Het was letterlijk seconden na de ontploffing, maar ik heb de tieners aangemaand me te volgen.”

Vervolgens nam ze de kinderen en tieners naar een lokale Holiday Inn en tweette ze haar telefoon nummer met de boodschap: “Ouders, we hebben jullie kinderen meegenomen naar de Holiday Inn... Kom alsjeblieft naar hier.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ze verspreidde de boodschap op al haar sociale media, “we hebben een 50-tal kinderen meegenomen, ze zijn veilig, ze wachten hier om opgepikt te worden.” Al heel snel werd de vrouw op Twitter een ‘Heldin’ en de ‘Engel van Manchester’ genoemd. Een gebruiker van de site opperde zelfs dat ze verdient tot ridder geslagen te worden. Paula stelde dat haar telefoon onafgebroken is blijven rinkelen hoewel alle kinderen intussen thuis zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ze was overigens niet de enige barmhartige Samaritaan, zo waren er een heleboel taxi’s die gratis ritjes aanboden en verschillende mensen in Manchester die hun huizen open stelden. Er zijn zelfs berichten van daklozen die meteen ter plaatse gingen om de gewonden te helpen evacueren.

“Het is niet omdat ik dakloos ben, dat ik ook harteloos ben”, zei Stephen Jones aan Daily Mail. De dakloze man getuigde hoe hij kort na de ontploffing naar de arena snelde om gewonde tieners te helpen.

“Het is instinctief om te helpen, het waren kinderen, veel kinderen. We waren nagels uit hun armen aan het halen, één meisje had nagels in haar gezicht.”

“Ik moest het doen, ik zou niet mezelf meer in de spiegel kunnen aankijken moest ik weg zijn gegaan en die kinderen hulpeloos achtergelaten hebben”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer