© EPA

Ajax start training met minuut stilte voor Europa League-finale

Ajax is dinsdagavond met een klein minuutje stilte aan de laatste training voor de Europa League-finale tegen Manchester United begonnen. Trainer Peter Bosz en zijn spelers verzamelden zich voor de oefensessie rond de middencirkel van de Friends Arena van Solna en namen even de tijd om aan de bloedige aanslag van maandagavond na het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in de Manchester Arena te denken.

De technische staf van Ajax en de spelers staarden een minuutje naar de grond en sommige spelers hielden elkaar vast. Popster Grande trad twee weken geleden op in Amsterdam. Enkele spelersvrouwen van Ajax woonden dat concert met hun kinderen bij.

Ajax-coach Bosz: “Glans beetje van finale”

Volgens trainer Peter Bosz heeft de finale van de Europa League tussen zijn club Ajax en Manchester United aan glans verloren door de bloedige aanslag van maandag na het concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande in de Manchester Arena. “Het had een groot voetbalfeest moeten worden, maar dit wordt nu wel overschaduwd door die verschrikkelijke gebeurtenis”, zei hij dinsdag voor de laatste training van zijn ploeg voor de eindstrijd in Stockholm.

“Twee weken geleden was Ariana Grande nog in Amsterdam”, weet Bosz.”,Daar zijn spelersvrouwen met hun kinderen heen geweest. Het had hen dus ook kunnen gebeuren. Daar praten we nu ook over samen. Ik en mijn spelers willen allemaal medeleven tonen aan de nabestaanden van alle slachtoffers die helaas zijn gevallen. Woensdag is het een wedstrijd die wij en United willen winnen. We zullen ook niet minder uitbundig juichen. Maar het is vreselijk wat er is gebeurd.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer