Zuurgooier krijgt ook in beroep 18 jaar celstraf voor foltering

© if

De rechtbank heeft de straf van Jelle Frenken, de 41-jarige man die begin vorig jaar zwavelzuur in het gezicht gooide van Marina Tijssen in een Antwerpse Delhaize, bevestigd in beroep. Hij moet 18 jaar de cel in.

tg

De 41-jarigeFrenken overgoot Marina Tijssen op 20 februari 2015 met zwavelzuurin de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat. De 53-jarige vrouw werkte er als poetsvrouw en Frenken was toen al maanden de winkelketen aan het afpersen door te dreigen met een dergelijke aanval. De plannen voor die afpersing begon hij maanden voordien te smeden, nadat hij zijn job was kwijtgeraakt en in geldnood kwam.

De correctionele rechtbank van Brussel veroordeelde Frenken voor die feiten tot 18 jaar cel en een terbeschikkingstelling van tien jaar. Hij moet daarbovenop ook nog een provisionele schadevergoeding van in totaal 2,3 miljoen euro betalen aan de verschillende burgerlijke partijen, zoals de echtgenoot en de zus van de vrouw en warenhuisketen Delhaize. Net geen 500.000 euro ervan gaat naar het slachtoffer. Frenken legde zich echter niet neer bij het vonnis en tekende beroep aan.

Het Brusselse hof van beroep bevestigde de straf en veroordeelde Frenken tot 18 jaar cel voor foltering. Moordpoging is niet bewezen.

Het slachtoffer onderging al tal van operaties en is voor het leven getekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen