Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Zonnige salade van pasta en asperges

Gezond, fris en heerlijk. Deze zomerse pastasalade kan perfect als lunch maar is ook ideaal als sidedish bij de barbecue.

Wat heb je nodig:
100 g veldsla
200 g groene asperges, gehalveerd
250 g mozzarella
150 g Parmaham 
20 zwarte olijven, gehalveerd
20 kerstomaatjes, gehalveerd
1 courgette, in plakjes
200 g tortiglioni
handvol pijnboompitten
8 blaadjes basilicum
olijfolie
citroensap 
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Doe de courgetteplakjes bij de asperges en bedruppel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
Stap 2: Grill de groenten gaar in een grillpan of op de barbecue. Schep onder de tomaten en voeg de pasta toe.
Stap 3: Leg de veldsla op een schaal, verdeel er de pasta en groenten over, bestrooi met de olijven en pijnboompitten en leg er de ham en gescheurde mozzarella op. Werk af met het basilicum, wat olijfolie en citroensap.
Kruid met extra peper en zout.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel