© Shutterstock

Dorst in dit warme weer? Deze mocktails snellen je te hulp

Er staan onze hete temperaturen te wachten de komende dagen en dus is niet alleen een plons in het water welgekomen, maar ook wat innerlijke verfrissing. Daarom hebben we enkele mocktailrecepten in de aanbieding, omdat ze gewoon lekker zijn én het niet altijd met alcohol moet zijn.

flb

Mocktails zijn cocktails die geen alcohol bevatten. Na onder andere een succesvolle Tournée Minérale neemt de populariteit van dit soort drankjes toe. Want om lekker te zijn, hoeft er niet altijd alcohol in te zetten, toch? Nog meer argumenten nodig om overtuigd te raken? Vaak zitten er ook heel wat minder calorieën in!

Hugo Raspberry Dream

Ingrediënten (voor 2 glazen)

2 citroenen8 ijsblokjes30 ml vlierbloesemsiroop300 ml citroenlimonade2 tl citroensap10 blaadjes verse munt10 frambozen

Bereidingswijze:

Pers de helft van de citroen uit en snijd van de andere helft 1 schijfje. Vul het glas met de ijsblokjes. Schenk de siroop, 1 tl citroensap per glas en de limonade erbij en roer door. Voeg het schijfje citroen, de muntblaadjes en frambozen toe en laat 5 min intrekken.

 

Happy Easter! ???? #mocktail #hugoraspberrydream

Een bericht gedeeld door Annieka Koster (@anniiieka) op

Appel-gember mocktail

Ingrediënten (voor 2 glazen)

40 cl ginger ale 10 cl appelsap4 schijfjes limoen2 schijfjes gemberijsblokjes

Meng alles door elkaar en voeg telkens twee schijfjes limoen en een schijfje gember toe. Werk af met enkele blokjes ijs.

Pompelmoes- en rozemarijnmocktail (recept via The Mocktailclub)

Ingrediënten (voor 4 glazen)

40 cl vers pompelmoessap20 cl water40 cl bruiswater20 gram rietsuiker8 takjes rozemarijncrushed ice

Bereidingswijze:

Vul het glas met 2 scheppen crushed ice. Voeg 4 eetlepels van de rozemarijnsiroop toe (de overshot kan je makkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast). Voeg 10 cl pompelmoessap toe. Vul aan met 10 cl bruisend water.

Watermeloenmocktail (recept via Rens Kroes)

Ingrediënten (voor 2 glazen):

1/2 limoen1/2 watermeloen (1 kilo)8 blaadjes munt1 appel1 el rauwe honing (optioneel)

Bereidingswijze:

Snijd de watermeloen in stukjes en pureer ze in de blender of juicer. Schenk een ijsblokjesvorm vol tot net iets onder het randje en laat het sap in minimaal 2 uur bevriezen. Giet vervolgens het overgebleven sap door de zeef in een glas zodat je de pulp opvangt. Doe het sap terug in de blender, knijp een halve limoen erboven uit, doe de muntblaadjes erbij en eventueel wat honing. Maak appelsap in de juicer en doe dat ook in de blender. Zijn de watermeloenijsklontjes (intussen) bevroren? Doe ze er dan bij in de blender en mixen maar!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken