Jonge vader belandt met wagen in gracht en kan hoofd net boven water houden

© ptb

Dinsdagnacht belandde Jens Vermote met zijn wagen in een gracht naast de Lettenburgstraat. De Diksmuidenaar zat gekneld en kon zijn hoofd net boven het water houden. Hij werd tijdig bevrijd, maar ligt nu op de dienst intensieve zorgen met gebroken nekwervels.

Bert Feys en Thijs Pattyn

De 23-jarige Diksmuidenaar Jens Vermote reed dinsdagnacht naar huis na een zaalvoetbalwedstrijd toen het plots helemaal verkeerd liep. Hij miste een bocht in de Lettenburgstraat, kwam in de graskant terecht en vloog over het Vaartje, een brede gracht naast de weg. Aan de overkant van de gracht botste hij op bomen. Daardoor kwam hij met zijn auto in de gracht terecht.

Vermote zat gekneld in zijn wagen. “Jens vertelde me dat het water tot aan zijn schouders stond. Hij kon zichzelf niet bevrijden, maar bleef wel bij bewustzijn”, zegt zijn vriendin Febe Bracke.

Gered door buurvrouw en hulpdiensten

Een omwonende was wakker geworden van de luide knal van het ongeval. De vrouw ging kijken, maar zag in het donker niets. Toch verwittigde ze de hulpdiensten die het autowrak van Vermote in de gracht terugvonden. De brandweer verwittigde meteen een duikteam. Die hielp de wagen, met het slachtoffer erin, op het droge. Uiteindelijk kon de brandweer het slachtoffer bevrijden. “We zijn die vrouw en de hulpdiensten eeuwig dankbaar. Ik ga haar dan ook persoonlijk opzoeken”, zegt Febe. “Dankzij haar leeft Jens nog.”

Vermote werd overgebracht naar het ziekenhuis met verschillende breuken. Bij het ongeval brak hij enkele nekwervels. Gisteren werd hij voor het eerst geopereerd. Volgende week staat een tweede operatie op het programma. In die tussenperiode blijft hij op de afdeling intensieve zorgen. “Voorlopig heeft Jens ook geen gevoel in zijn linkerarm. Het is afwachten hoe alles evolueert. Zeker is dat hij lang zal moeten revalideren”, zegt Febe.

De oorzaak van het ongeval is momenteel nog niet gekend. “Jens vertelde me dat hij heel moe was. De nacht voor het ongeval hadden we niet veel geslapen door ons kindje. Jens had er ook een zware werkdag opzitten. Wellicht is hij in slaap gevallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen