© Toon Royackers

Artsen onderzoeken uitbraak norovirus in woonzorgcentrum Dorpvelt

Artsen onderzoeken of twaalf bewoners van woonzorgcentrum Dorpvelt in Zonhoven besmet zijn met het norovirus. Dat zorgt voor een acute uitbraak van diarree. In het rusthuis zijn alvast preventieve maatregelen genomen.

toro

Afgelopen week werden de eerste symptomen opgemerkt bij enkele bewoners van de afdeling op het gelijkvloers. Eerst hadden zeven ouderen last van buikloop, maar dat werden er deze week al snel twaalf. Ook een medewerkster van de afdeling zit thuis met dezelfde verschijnselen.

“Het vraagt nog enkele dagen onderzoek om helemaal zeker te zijn of het effectief gaat om het norovirus”, zegt directeur Sonja Dirckx. “De kans is reëel en de symptomen zijn duidelijk aanwezig. In elk geval hebben we meteen de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om een verdere uitbreiding te vermijden.”

Het virus kan zich makkelijk verspreiden, zelfs via de lucht. “Dat maakte dat we uiterst voorzichtig moeten zijn”, aldus Dirckx. “De meeste bewoners zijn gelukkig snel weer beter. Het is vooral erg vervelend, en we moeten extra waakzaam zijn door de warme temperaturen. De bewoners moeten zeker voldoende drinken, daar houden we toezicht op.”

Bezoekers wordt gevraagd de handen goed te wassen en extra voorzichtig te zijn, al blijft bezoek wel toegelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer