© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuw buurthuis in Runkelen verrijst op grondvesten van huidig parochiecentrum

Vlakbij de kerk van Runkelen in Sint-Truiden komt er een gloednieuw buurthuis voor de dorpsbewoners en lokale verenigingen. De bouwwerken zullen begin volgend jaar van start gaan, zodat rond de zomer van 2018 het ontmoetingscentrum in gebruik kan genomen worden. De totale kostprijs van het project bedraagt zowat 540.000 euro.

Jozef Croughs

Het nieuwe buurthuis komt op een boogscheut van de dorpskerk, op de plaats waar vandaag onder meer het huidige parochiecentrum gevestigd is in Runkelen. De percelen waar het buurthuis wordt opgetrokken, zijn voor de helft eigendom van het Dekenaat. Het andere gedeelte is in handen van de stad, die ze sinds 2011 verpacht aan het Dekenaat.

Die erfpachtovereenkomst werd ondertussen in onderling overleg beëindigd, waardoor het stadsbestuur opnieuw van de grond gebruik kan maken. Het andere perceel kreeg de stad voor 50 jaar in erfpacht van het Dekenaat. Zo is het hele terrein beschikbaar voor het nieuwe buurthuis.

“Het nieuwe buurthuis wordt een aantrekkelijk modern gebouw, met alle nodige faciliteiten voor de verenigingen die ervan gebruik zullen maken. Afgezien van de vernieuwingswerken in het centrum, investeren wij ook in de toekomst van de bewoners van onze kerkdorpen. Met het nieuwe buurthuis willen we het buurtleven in Runkelen een nieuwe impuls geven. Het wordt een gezellige ontmoetingsplek, met aanpalend ook een speelterreintje voor de kinderen van het dorp”, vertelt schepen van Gebouwen en Infrastructuurwerken Bert Stippelmans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer