Onze toptips voor dit weekend: Waterpret, catch, Carré, honingbier en veel meer

Blijft u dit weekend in het Antwerpse en bent u nog op zoek naar een leuke activiteit? Bekijk dan zeker onze tips voor het weekend!

Ilse Dewever

Verkoop je plunje aan de Schelde

Kleding te veel of hoge nood aan een nieuwe look? Tijdens SNITT kunt u zondag vanaf 10u vintage- en tweedehandskleding op de kop tikken. Hoe u uw spullen van de hand doet of verzamelt, kiest u zelf: kopen, verkopen, ruilen of doneren. Aan het inzamelpunt van De Collectie kunt u kleding doneren. Deze beurs wordt georganiseerd op het plein rond de hippe containers van StAck (Rijnkaai 150), nabij de Schelde.

www.snitt.be

LEES OOK. Twee nieuwe hotspots met prachtig uitzicht openen in ‘t Stad

© FRBE

Waterdays Italian Style met vuurwerk in jachthaven Massenhoven

Wie zich aan de Italiaanse Rivièra wil wanen zonder 1.500 kilometer te hoeven rijden, moet dit weekend in de Massenhovense jachthaven zijn. Daar vinden de Waterdays Italian Style plaats.

Lees er hier alles over!

© kma

Europese markt op Zuiderdokken

Onder de noemer Vakantie op ’t Zuid slaat Fiesta Europa tot zondag zijn tenten op de Vlaamsekaai in Antwerpen. Marktkramers uit heel Europa bieden originele souvenirs, specialiteiten en streekgerechten aan. Op vrijdag en zaterdag tussen 10u en 21u, op zondag van 10u tot 19u.

www.fiestaeuropa.eu

LEES OOK. Zes tips voor zalig weekenduitstapje in de Kempen

© Dick Demey

Dag van het Park in provinciale domeinen

Diverse provinciale groendomeinen trakteren zondag op een Dag van het Park. In het Mechelse Vrijbroekpark zijn er workshops voor kinderen, kermisattracties en muziek. Het Prinsenpark in Retie transformeert in een groen pretpark met een touwenparcours. In het Rivierenhof in Deurne kunt u ’s middags aanschuiven bij een natuurvriendelijke picknick.

www.provincieantwerpen.be

LEES OOK. Nieuw honingbier wordt gelanceerd op Dorpsdag in Kapellen

© BERT DE DEKEN

Beachvolley aan het Zilvermeer

Aan het Zilvermeer in Mol vindt zaterdag en zondag het jaarlijks beachvolleybaltornooi Silver Beach plaats. Zowel recreanten als jeugd en seniors nemen het tegen elkaar op. Tussen 10 en 16u worden de voorrondes gespeeld. Op de finales is het wachten tot 18u.

www.molvoc.be

LEES OOK. Antwerps openluchtzwembad past openingsuren aan aan zomers weertje

© Geert De Rycke

Isabelle A te gast in Carré

Door het tv-programma Liefde voor Muziek beleeft Isabelle A een tweede jeugd. De zangeres van Hé lekker beest maakt zaterdag haar opwachting in discotheek Carré in Willebroek. Deejays Lennert Wolfs, Lester William en D.J. Frank rijgen de plaatjes aan elkaar.

www.carre.be

LEES OOK. Hele zomer chillen in Schilmart Summerclub

© Liefde Voor Muziek

Catch in Het Oude Badhuis

Met Catch 2060 verandert Het Oude Badhuis (Stuivenbergplein 38) nog tot zondag in een worsteltempel. Er loopt een expo over de wondere wereld van de catch en het worstelen. Blikvanger is zaterdag om 20.30u de Laurent Gerstmans-cup, waaraan worstelaars uit binnen- en buitenland deelnemen. Vitalski leidt zondag om 14u een talkshow met worstelaars, catchers en kunstenaars van vroeger en nu.

www.oudebadhuis.be

LEES OOK. Winkeliers beloven fikse kortingen tijdens Mechelse lentebraderie

© Joris Herregods

Wandelen langs priorij Corsendonck

Wandelclub De Korhoenstappers organiseert zondag in Oud-Turnhout de Paterkestocht. Vanuit startplaats Zweepes Ven (Oude Arendonksebaan 73) kunt u vanaf 7.30u diverse parcours afstappen die alle rond de priorij van Corsendonck kronkelen. Blikvanger is een gezinswandeling van 7 km met kinderanimatie. Deelnemers aan het WalkOn wandelcriterium steunen het Kinderbrandwondenfonds.

www.toerismeoud-turnhout.be

© rr

Week van het Insect

Ondanks dat 80% van de diersoorten insecten zijn, vinden veel mensen het maar bizarre wezentjes. Tijdens de Week van het Insect kunt u in het Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied (Muizenhoekstraat 7, Muizen) een cursus over libellen volgen, op insectenspreekuur komen of deelnemen aan een excursies. Zondag trekken de natuurliefhebbers het Mechels Broek in, op 3 juni kunt u in Mispeldonk mee op zoek naar wilde bijen en wespen.

www.insectenweek.be

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER