Belgische jongeren staan in top 5 van de wereld voor problematisch drinkgedrag

© Getty Images

De vijfde grootste drinkers ter wereld, dat zijn de Belgische jongeren. Dat stond te lezen in De Morgen. Een op de drie mannen en een op de vijf vrouwen drinkt problematisch veel. Zo blijkt uit de Global Drug Survey, het grootste drugsonderzoek ter wereld.

bapl

Er doen 50 landen mee aan de Global Drug Survey. In totaal worden er ongeveer 120.000 mensen bevraagd. In België werden er 788 mensen ondervraagd met een gemiddelde leeftijd van 25. Ongeveer de helft van de ondervraagde personen waren studenten.

Drank

Uit de ondervraging blijkt dat zo’n 96% van de mannelijke jongeren alcohol drinken en bijna 38% van de drinkende jeugd heeft al symptomen van schadelijk gebruik. We doen het slechter dan gemiddeld, want wereldwijd vertoont slechts 25% schadelijk gebruik. Bij de Belgische vrouwen drinkt ongeveer 22.2% gevaarlijk veel en ook dat is meer dan het wereldwijd gemiddelde van 20.5%. Alleen Denen, Ieren, Nederlanders en Schotten drinken meer.

Drugs

Heel wat jongeren in ons land gebruiken ook drugs. 3 ondervraagden op 4 geven toe dat ze het afgelopen jaar één of meerdere keren illegale drugs hebben gebruikt. De populairste drugs blijkt cannabis te zijn. Zo’n 70% van de ondervraagden het afgelopen jaar cannabis gebruikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen