Schietpartij in Sint-Joost-ten-Node eist drie slachtoffers: “Burenruzie liep uit de hand toen zonen aanwezig waren”

© BELGA

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar de schietpartij die zaterdagmiddag plaatsvond in de Hoevestraat in Sint-Joost-ten-Node. Dat meldt het Brusselse parket zondag. Bij die schietpartij waren vijf personen betrokken, van wie er drie gewond raakten. Eén van die drie heeft het ziekenhuis al kunnen verlaten, de andere twee nog niet.

Onmiddellijk na de feiten was gemeld dat de schietpartij, die kort voor 14.00 uur plaatsvond, het gevolg was van een conflict tussen de Russische en Tsjetsjeense gemeenschap maar dat lijkt overdreven, aldus het Brusselse parket.

“Alles wijst op een uit de hand gelopen burenruzie”, zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. “Blijkbaar was er minstens een maand een aanslepende ruzie tussen twee families in hetzelfde gebouw en is die zaterdag uit de hand gelopen toen de zonen van de families aanwezig waren.”

Hoe de feiten zich precies hebben afgespeeld en wie als eerste het vuur heeft geopend, is nog niet duidelijk. Volgens het parket zouden er in totaal vijf personen betrokken geweest zijn bij de schietpartij, onder wie één minderjarige.

“Die laatste zal ter beschikking gesteld worden van de jeugdrechter”, aldus nog de parketwoordvoerder. “De andere vier zullen ter beschikking gesteld worden van de onderzoeksrechter. Die is gevorderd voor poging doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen