© rr

Antwerpenaar die verdacht wordt van dubbele moord weigert uit cel te komen

Antwerpenaar Youssef C., die gezocht werd voor zijn mogelijke betrokkenheid bij een dubbele moord in Nederland en donderdag in Beringen werd opgepakt, weigert voor de Limburgse procureur in Hasselt te verschijnen. De man weigert blijkbaar zijn overbrenging vanuit de gevangenis. Hij moet bij de procureur komen in het kader van zijn overlevering aan Nederland. Nu zal hij via de raadkamer voor de procureur moeten verschijnen.

Youssef C., die blijkbaar in Beringen ondergedoken leefde, werd gezocht voor de dubbele moord in het Nederlandse Noord-Brabants plaats Hooge Zwaluwe. In oktober 2015 werden No Surrender-voorman Brian Dalfour en de Macedoniër Muljaim Nadzak dood aangetroffen in een vakantiehuisje in de Hooge Zwaluwe. Het zou gaan om een ripdeal, waarbij drugs afhandig werden gemaakt.

Vorige vrijdag verscheen Youssef C. al voor de onderzoeksrechter in Hasselt waarna hij naar de gevangenis werd overgebracht. De verdachte, een bekende Antwerpse drugscrimineel, ontkent zijn betrokkenheid bij de moordzaak in Nederland. Hij is de vijfde verdachte, die nu opgepakt is.

Zijn Nederlandse raadsman Johan Mühren liet het voorbije weekend al weten dat Youssef C. wil meewerken aan de verkorte procedure voor overlevering aan de Nederlandse justitie, maar tot nu toe heeft de man uit Antwerpen geweigerd om zijn cel te verlaten. Zo wordt de overleveringsprocedure dus vertraagd, maar hij zal sowieso meer dan waarschijnlijk naar Nederland worden overgebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER