© BFM

“Werken op E19 kunnen tijdens weekends voor zeer lange file zorgen”

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt woensdag nogmaals voor mogelijk ernstige verkeershinder door de werkzaamheden op de E19 richting Nederland. Die gingen vrijdagavond al van start en zorgden enkel tijdens de opstart al voor hinder, maar donderdagavond komen ze pas echt op kruissnelheid. “Vooral tijdens weekends kunnen de wachttijden hoog oplopen”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. “We raden mensen aan om de verkeersinfo na te lezen voor hun vertrek en om ons omleidingsadvies tijdens de werken goed op te volgen.”

Het wegdek en de vangrails richting Nederland worden tot 1 september over een afstand van 8 kilometer tussen Sint-Job-in-’t-Goor en Brecht volledig vernieuwd. Overdag op weekdagen zullen er in beide richtingen steeds twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn, maar ‘s nachts en in het weekend zal er richting Nederland slechts één rijstrook vrij zijn en worden ook de oprit Sint-Job en afrit Brecht afgesloten. Het Verkeerscentrum raadt aan om dan via de A12 (Bergen op Zoom) naar Breda en Rotterdam te rijden.

“Op een gemiddelde zaterdag in augustus passeren er op de E19 bij Brecht in de richting van Nederland tot 40.000 voertuigen”, zegt Bruyninckx. “Wetende dat bij normaal verkeer een rijstrook zo’n 2.000 voertuigen per uur kan verwerken, is het meteen duidelijk dat het op die E19 richting Nederland dit weekend met slechts één rijstrook tussen Sint-Job en Brecht - waar bovendien ook een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur geldt - zeer lastig kan worden. Zeker overdag kan de file daar zeer lang uitvallen, met hoge wachttijden tot gevolg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen