© Isopix

Ga je binnenkort op restaurant? Onthou dan deze drie gouden regels van Gordon Ramsay

Gordon Ramsay is de trotse eigenaar van drie Michelinsterren en heeft een keten van restaurants over de hele wereld. Hij zou dus de man bij uitstek moeten zijn die weet wat het is om een perfecte culinaire avond aan zijn gasten te bezorgen. Ga je ergens eten, dan hou je volgens hem dan ook best drie gouden regels in het achterhoofd.

flb

Tips nodig om een perfect avondje op restaurant te beleven? De bekende Britse kok Gordon Ramsay schreeuwt niet alleen tegen restauranthouders en aspirant-chefs op televisie, hij is ook zelf eigenaar van heel wat restaurants. Hij weet dus als de beste hoe je een optimale culinaire ervaring kunt verkrijgen. Als hij zelf gaat uit eten, houdt hij altijd drie regels in acht.

Volgens hem let je best op als er 'specials' van de dag zijn en probeer je die beter te vermijden. "Vaak verdwijnen ze een voor een tijdens de avond. Soms staan er ook meer dan 10 specials op het bord, dan is er niets speciaal meer aan."

Wie wil genieten van een gezellig avondje uit met twee, kan volgens de chef beter een tafeltje voor drie boeken. "Zo zul je er zeker van zijn dat je genoeg plaats hebt om het aangenaam te houden en heb je niet het gevoel dat je als deurstop wordt gebruikt."

Billijke prijs

Zijn derde tip is een bijzondere. Hij vindt dat je over de prijs van wijn moet kunnen onderhandelen op restaurant. "Om een fles wijn aan een billijke prijs te krijgen, informeer je best eens of ze geen flessen hebben met bijvoorbeeld een kapot etiket, wijnen die uit het assortiment zullen verdwijnen of exemplaren die heel slecht verkopen en die ze kwijt willen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken