Direct naar artikelinhoud
Video

Onrustwekkende verdwijning 14-jarig meisje in Ukkel: "Mogelijk radicalisering"

Onrustwekkende verdwijning 14-jarig meisje in Ukkel: "Mogelijk radicalisering"
Beeld Child Focus

Het Brusselse gerecht is sinds vorige week woensdag op zoek naar een 14-jarig meisje uit Ukkel dat spoorloos verdwenen is. Firdaous Bouhaltite Soulaïmane vertrok woensdagochtend naar school, maar is daar nooit aangekomen. Parket en politie hebben momenteel geen enkel idee waar het meisje zich bevindt, maar er wordt niet uitgesloten dat ze geradicaliseerd is en zou proberen naar Syrië te trekken.

Firdaous is zeer slank gebouwd en is ongeveer 1m60 lang. Ze heeft donkere ogen en halflang haar dat meestal opgestoken is. Het is niet geweten welke kledij ze droeg. Het is mogelijk dat ze een donkerbruine niqab draagt en zwarte handschoenen, luidt het opsporingsbericht van de politie.

"De verdwijning is onrustwekkend omdat het om een jong meisje gaat, dat normaal gezien regelmatig naar school gaat, maar woensdag niet op school is aangekomen", zegt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx. "We weten niet waar of bij wie het meisje zich bevindt en haar fysieke integriteit is mogelijk ernstig in gevaar."

Samen met het opsporingsbericht werden twee foto's verspreid, in traditionele kledij en in westerse kledij. "De twee foto's zijn verspreid omdat ze zich op beide manieren kleedt", gaat de parketwoordvoerder verder. "Verschillende media hebben geopperd dat ze geradicaliseerd is en mogelijk naar Syrië is vertrokken. Deze hypothese is niet uitgesloten en wordt actief onderzocht. Het is vooralsnog niet mogelijk om, op basis van elementen uit het onderzoek, een vertrek of nakend vertrek te bevestigen. Uit de elementen van het onderzoek blijkt wel dat Firdaous nog niet in Syrië geweest is."

Volgens VRT Nieuws zou de oudere zus van het meisje een teruggekeerde Syriëstrijder zijn.

Wie meer informatie heeft over deze verdwijning, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of met Child Focus via het nummer 116 000. U kan ook mailen naar opsporingen@police.belgium.eu.