© Isopix

Camilla praat voor het eerst over haar moeilijke begin met prins Charles

Toen het huwelijk tussen prins Charles en Diana op de klippen liep, keek heel Groot-Brittannië en de rest van de wereld naar minnares Camilla Parker Bowles als de grote schuldige. Het was een moeilijke periode voor de vrouw die anno 2017 al twaalf jaar met haar prins is getrouwd en dat geeft ze nu voor het eerst toe in een exclusief interview dat ze gaf aan de vooravond van haar zeventigste verjaardag.

flb

Prins Charles leerde Camilla Parker Bowles kennen in de jaren 70 als de zus van een van zijn polovrienden. Hij werd stapelverliefd op haar, maar zijn vader droeg hem op te trouwen met een 'maagdelijk' meisje. Uiteindelijk viel zijn keuze op Diana Spencer en ook Camilla trouwde met een andere man, maar eigenlijk lag hun hart ergens anders. Hun huwelijken liep dan ook op de klippen, ook al omdat Charles al die jaren Camilla bleef zien. Het Britse volk, dat Diana in de armen had gesloten, zag het met lede ogen aan.

Toen de twee eind jaren 90 en na de dood van Lady Di officieel als koppel naar buiten traden, werd Camilla een gevangene in haar eigen huis. Dat vertelt ze in een interview met Mail on Sunday. Er kampeerden constant paparazzi voor haar deur en ze werd opgejaagd wild. "Ik kon mijn eigen huis niet meer uit. Het was pure horror. Ik zou het mijn ergste vijand niet toewensen", zegt ze daarover. Ze overleefde die periode dankzij de steun van haar twee kinderen, haar zus en haar broer. En om alles in de gaten te houden, bewaarde ze een verrekijker in haar badkamer.

Hectisch schema

In 2003 ging ze officieel bij Charles wonen, twee jaar later stappen ze in het huwelijksbootje. In die moeilijke tijden zou ze nog het meest gehad hebben aan haar opvoeding die haar heeft gehard. "Niet klagen en niet uitleggen, gewoon doorgaan", klinkt haar motto dan ook. Vandaag werkt ze als Duchess of Cornwall heel wat officiële opdrachten af, zowat tweehonderd per jaar. Het is een hectisch schema, maar ze geeft niet op. "Soms heb ik er ook geen zin in als ik 's morgens opsta, maar dan pep ik mezelf wat op. Als je stopt dan loop je leeg als een ballon. Ik ben een positief persoon. Je moet gewoon doorgaan."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER