Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zin om penalty’s te trappen tegen Simon Mignolet? Schrijf je dan nu in

Op zaterdag 10 juni keert Simon Mignolet terug naar Sint-Truiden. De Rode Duivel en doelman van Liverpool voert dan samen met het beveiligingsbedrijf Maris een strijd tegen de spierziekte ALS. Samen met drie vrienden kan jij op Stayen meedoen aan de Maris Security Cup. Daar kan je je voetbalkunsten tonen door de Truiense doelman te vloeren vanop de strafschopstip. "Ik ga mij tijdens de penalty’s wel inhouden want we moeten toch een winnaar vinden", lacht Mignolet.

Jasmien Kuipers

Afgelopen weekend was Mignolet al aanwezig in zijn thuisstad Sint-Truiden. Hij liet voor het goede doel in verf gedropte ballen op zich afvoeren en herintroduceerde de Ice Bucket Challenge. De doelman is al sinds 2014 ambassadeur voor de ALS Liga. Mignolet vindt het belangrijk dat de ziekte veel aandacht krijgt. "Mijn oom is jammer genoeg al een aantal jaren ALS-patiënt. Daarom ligt de ziekte me nauw aan het hart en kan ik me beter inleven in de problemen die erbij komen kijken", vertelt Mignolet.

Deelnemen of supporteren kost 15 euro per persoon. De catering tijdens het event wordt verzorgd door Würst, het hotdogrestaurant van Jeroen Meus. Inschrijven voor de Maris Security Cup kan via deze link. Snel zijn is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt. "Er kunnen slechts vijftig teams deelnemen. Wij verwachten dan ook een stormloop op onze inschrijflink", aldus Dana Dingenen van Maris.

Tussen 14u30 -16u00 zal er ook een signeer- en fotomoment gehouden worden met de doelman. De integrale opbrengst van het event gaat naar de ALS-liga.

Vanaf 10 juni kan Mignolet dan eindelijk genieten van wat welverdiende rust. "Samen met mijn vrouw ga ik twee weken uitblazen aan de Westkust van Amerika."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer