Direct naar artikelinhoud
Update

Grote hitte is voorbij, mooi zonnig lenteweer blijft aan (met af en toe wat regen)

Grote hitte is voorbij, mooi zonnig lenteweer blijft aan (met af en toe wat regen)

Deze namiddag krijgen we afwisselend wolken en opklaringen, met vooral in de zuidoostelijke landshelft nog regen of buien met een plaatselijke donderslag. De maxima liggen tussen 19 graden op de Hoge Venen en 24 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI.

Vanavond wordt het geleidelijk droger in het hele land en in de loop van de nacht krijgen we meer en meer opklaringen. De temperaturen dalen tot 9 of 10 graden in de Ardennen en tot 14 graden in Laag- en Midden-België.

Morgen begint met brede opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe met mogelijk wat lichte regen of een geïsoleerde bui. Aan de kust en in het uiterste zuiden van het land blijft het overwegend droog. De maxima liggen tussen 19 graden in de Ardennen en aan de kust, en tot 22 à 24 graden elders. De nacht van woensdag op donderdag krijgen we rustig en droog weer. De minima liggen tussen 8 en 13 graden.

Donderdag kunnen we genieten van een mooie en droge dag met veel zon. In de namiddag kunnen enkele stapelwolken gevormd worden. De temperaturen stijgen tot 23 graden in de Hoge Venen en tot 25 graden in het centrum van het land. Aan de kust blijft het iets frisser, maxima tot 18 graden.

Ook vrijdag krijgen we in Laag- en Midden-België vaak droog en zonnig weer. In Hoog-België kunnen stapelwolken in de loop van de namiddag aanleiding geven tot een bui met mogelijk een donderslag. In Belgisch Lotharingen en het zuiden van de Ardennen is het risico op een bui het grootst. We verwachten maxima tussen 20 graden aan de kust, 27 graden in het centrum en tot 28 graden in de Kempen.

Zaterdag begint nog vrij zonnig, maar al snel neemt de bewolking vanuit het westen toe, gevolgd door een vrij actieve regenzone. In het centrum en het oosten van het land kunnen eerst nog enkele onweerachtige buien voorkomen. In het oosten kunnen de temperaturen stijgen tot 27 graden, in het westen wordt het niet warmer dan 23 graden.

Van zondag tot dinsdag wordt het wisselvallig met soms brede opklaringen, maar ook een bui met een lokale donderslag is mogelijk. De temperaturen liggen tussen 16 graden in de Ardennen en 20 graden elders.