© Photo News

Na Totti neemt ook coach Spalletti afscheid van AS Roma

Na boegbeeld Francesco Totti neemt ook trainer Luciano Spalletti afscheid van AS Roma. De Italiaanse topclub van Rode Duivel Radja Nainggolan bevestigt dinsdag op zijn website het vertrek van de 58-jarige coach.

Spalletti kwam in januari 2016 aan het roer bij Roma, waar hij de ontslagen Rudi Garcia opvolgde. Hij begon toen aan zijn tweede termijn bij Roma, de club waar de Italiaan eerder aan de slag was tussen 2005 en 2009. Spalletti bezorgde Roma toen twee keer de Coppa Italia en een Supercoppa. Daarna was de oud-middenvelder vijf jaar coach van Zenit.

Zondag zat Spalletti voor het laatst op de trainersbank van Roma in de partij tegen Genoa. Dankzij de 3-2 winst eindigde Roma als tweede in de competitie, een plaats die recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De partij stond uiteraard in het teken van het afscheid van Totti, met wie Spalletti een moeilijke relatie had. De legendarische nummer 10 mocht kort na de rust invallen.

“Wij willen Luciano Spalletti oprecht bedanken voor zijn harde werk en de grote bijdrage die hij aan de club heeft geleverd sinds zijn terugkeer”, zegt Romavoorzitter Jim Pallotta. “Onder zijn leiding won Roma meer punten in de Serie A en maakte meer goals dan enige andere ploeg in Roma’s geschiedenis. We wensen Luciano het allerbeste voor de toekomst.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie Spalletti zal opvolgen, is nog onduidelijk.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer