© Basisschool De Bommesaar

De Bommesaar naar het stenen tijdperk met The Flintstones

Naar goede tweejaarlijkse gewoonte presenteert Vrije Basisschool De Bommesaar Kessenich op zondag 11 juni 2017 twee keer een spectaculaire totaalshow in sporthal De Dom in Kessenich. Koninklijke Fanfare De Vriendenkring Kessenich duikt samen met het voltallige schoolvolkje vele, vele duizenden jaren terug in de tijd en begeleidt allebei de voorstellingen met luisterrijke, aangepaste livemuziek. Het thema van dit volstrekt unieke schouwspel luidt “THE FLINTSTONES”.

Basisschool De Bommesaar

De avontuurlijke sprong, waaraan alle partijen zich voor de gelegenheid wagen, doet iedereen belanden in… het steentijdperk. In die prehistorische periode dwalen nog mammoeten rond en kom je dinosauriërs en sabeltandtijgers tegen. En waarop bots je nog? Op een typisch Amerikaanse familie die in de oertijd leeft zoals in het Amerika van de jaren ’60. In dat wereldje komen aspecten voor als een auto, stofzuiger, vliegtuig en bowlingbaan, zij het allemaal in steentijdvorm.

We maken kennis met de familie Flintstone en hun buren The Rubbles. Deze twee knotsgekke gezinnen leven in het stadje Bedrock en kunnen prima met elkaar overweg. Bij het gezin Flintstone zwaait schreeuwlelijk Fred de plak, terwijl vrouwtje Wilma er alles voor het zeggen heeft. Het stel heeft een leuk dochtertje: Pebbles. Verder tref je ten huize Flintstone twee viervoeters: dinosaurus Dino en sabeltandtijger Baby Puss. Dat zijn The Flintstones, een moderne familie uit het stenen tijdperk die de kijker vermaakt met een knipogende kijk op de oertijd.

En dan zijn er de buren. Daar is Barney Rubble de man, maar heeft echtgenote Betty de broek aan. Hun geadopteerde zoon Bamm-Bamm, een kleuter, is onwaarschijnlijk sterk.

Dit totaalspektakel wordt met trots gepresenteerd. Voor letterlijk al de 150 leerlingen van Vrije Basisschool De Bommesaar - van de kleuters tot en met de zesdeklassers – is een rol weggelegd. Men komt hier met iets exclusiefs voor de dag, een op en top origineel verhaal. Momenteel wordt nog keihard gewerkt. Kledij wordt exact nagemaakt, met de tekenfilmserie als voorbeeld. Er wordt gezorgd voor hopen (stenen) materiaal en vooral de hoofdrolspelers oefenen zich te pletter.

Kom luisteren, beleven, juichen, lachen en zingen. Smul van de grootste archeologische opgraving in de geschiedenis van de cartoon. Ontmoet de Flintstones en hun prehistorische vrienden. Kijk en maak hun doldwaze avonturen mee. Deze show volstaat om elke rechtgeaarde fan een welgemeend “Yabba Dabba Doo!” te ontlokken. Welkom bij “The Flintstones”!! ’t Wordt kei-plezant!

Totaalshow “The Flintstones”, zondag 11 juni 2017, 14 en 17 uur, sporthal De Dom Kessenich. Kaarten in voorverkoop: Vrije Basisschool De Bommesaar, tel. 089-56.59.54 en bij leden van Koninklijke Fanfare De Vriendenkring.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer