Belg met sabel vermoord in Madagascar

Bij een overval bij hem thuis op het Afrikaanse eiland Madagascar is zondag een 76-jarige Belg vermoord. De bejaarde man en zijn jongere Afrikaanse vrouw werden aangevallen door zes mannen met vuurwapens en sabels.

gn

Het bericht stond in de plaatselijke pers en is ons bevestigd door Buitenlandse Zaken. Zondag omstreeks 18.30 uur werden de Belgische zeventiger en zijn vrouw bij hen thuis in het afgelegen, landelijke district Ankaraobato overvallen door zes mannen. Volgens L’Express de Madagascar werd de man twee keer met een sabel geslagen of gestoken in de buik en in het hoofd. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Ook zijn vrouw werd door de overvallers toegetakeld. “Ik heb een snede van twee centimeter in mijn keel”, zegt zij aan een reporter van L’Express. “De bandieten die gewapend waren met vuurwapens en sabels hebben onze telefoons afgenomen en onze bankkaarten geroofd. “

Getipt door bouwvakkers

Een kind kon buren alarmeren. Terwijl het wachten was op de lokale politie, stroomden de omwonenden toe rond het appartement. Van de zes boeven, die hadden gedreigd terug te keren als de bankcode verkeerd zou blijken, konden er uiteindelijk vier ontsnappen. De andere twee probeerden te ontkomen door van een dak te springen, maar werden wat verder bij de lurven gegrepen en bijna gelyncht door de omwonenden.

Wellicht werden de bandieten getipt dat er veel geld aanwezig was door bouwvakkers die bezig waren met de verbouwing van de woning. Toen de speurders maandag op de werf verschenen voor het onderzoek, bleek een van de zes metsers afwezig.

De familie van de vermoorde Belg is ondertussen op de hoogte gebracht en wordt opgevangen door de ambassade in Kenia en de ereconsul in Madagascar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER