Direct naar artikelinhoud
bommelding

Zaventem opgeschrikt door bommelding op vliegtuigen

Er zijn vanavond rond 19 uur bommeldingen geweest op twee afzonderlijke vluchten die onderweg waren naar de luchthaven van Zaventem.  Maar het bleek om loos alarm te gaan.

Volgens het federaal parket was de dreiging "ernstig genoeg om enkele maatregelen te nemen". "Het onderzoek is een uur geleden geopend. We moeten nu afwachten en voorzichtig zijn. We houden rekening met verschillende scenario's", zegt woordvoerder Eric Van der Sypt. De dreiging komt er op basis van "wat we een bommelding zouden kunnen noemen", klonk het bij de parketwoordvoerder. 

Twitter bericht wordt geladen...

Regeringsbronnen spreken van "een wereldwijde dreiging" waarbij ook Brussel genoemd wordt. "Maar onze diensten maken zich op dit moment geen zorgen. Er zijn geen concrete aanwijzingen dat Zaventem in het vizier komt."

Of het om een bommelding op twee vliegtuigen onderweg naar Brussels Airport ging, is niet duidelijk. Het Rode Kruis meldt dat twee van hun teams gereageerd hebben op een bommelding op twee vliegtuigen. Sportjournalist Bart Raes meldde op Twitter dat hij op een van de twee vluchten zat waar een bommelding op was. Het toestel, dat uit Oslo kwam, is inmiddels geland en de passagiers zijn veilig van boord gehaald. 

Op Flightradar is te zien dat een vliegtuig afkomstig uit het Marokkaanse Nador en op weg naar Brussel om 18.15 uur in Toulouse geland is. Om 19.35 uur is het vliegtuig weer opgestegen in Toulouse en volgens de informatie op Flightradar zou het kort na 21 uur moeten landen op Zaventem.