© EPA

Samantha Stosur: “Gelukkig weet ik meer over Flipkens dan over Minella”

Kirsten Flipkens (WTA-87) mag woensdag een poging wagen om zich voor de eerste keer in haar carrière te plaatsen voor de derde ronde op Roland-Garros. Daarvoor moet de 31-jarige Flipkens, die aan haar negende deelname toe is in Parijs, wel voorbij de Australische Samantha Stosur (WTA-22), die afgelopen zaterdag het graveltoernooi in Straatsburg won en verliezend finaliste was op Roland-Garros in 2010.

“Stosur, dat zal een serieuze uitdaging worden”, verklaarde Kirsten Flipkens na haar overwinning tegen de Luxemburgse Mandy Minella (WTA-70). Met haar agressieve en harde slagen staat de speelstijl van de 33-jarige Samantha Stosur in schril contrast met de technische speelstijl van Flipkens.

“Het is lang geleden dat ik nog tegen Flipkens gespeeld heb”, vertelde Stosur op haar beurt. “Ik herinner me nog een wedstrijd die ik tegen haar speelde op gras. Gelukkig weet ik meer over haar dan over Minella. Ook heeft mijn trainer Josh de wedstrijd gezien, dus daar moet ik me niet te veel zorgen over maken.”

Het wordt woensdag de vierde ontmoeting tussen Flipkens en Stosur op het WTA-circuit. De Australische leidt in de onderlinge confrontaties met twee tegen één, maar de twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar op gravel. “Een titel winnen en vijf matchen ongeslagen blijven, is een geweldige voorbereiding op een grandslamtoernooi”, verwees Stosur naar haar toernooiwinst in Straatsburg van vorige week. “Ik kwam een beetje vermoeid aan in Parijs, maar ik was blij met mijn wedstrijd in de eerste ronde. Ik speel graag op gravel en ik heb bewezen dat ik nog altijd goede resultaten kan behalen. Dat is leuk om te ervaren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer