Witte bestelwagen gespot? Die heeft het mogelijk gemunt op je fiets

© jwi

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een dievenbende is momenteel actief in Blankenberge en omstreken. Ze hebben het telkens op fietsen gemunt. “Wij zien onze zomer vergald nu ze onze elektrische fietsen gestolen hebben”, zeggen Nancy (43) en Mieke (53).

Tim Lescrauwaet

Blankenberge kampt met een plaag van fietsdiefstallen. Een dievenbende teistert de badstad al een tijdje. Zondagnacht stalen ze de twee elektrische fietsen van Nancy Lezaire (43) en haar vrouw Mieke Van Geel (53) van voor hun woning in de Rood-Kruisstraat. “Ik had liever gehad dat ze mijn auto hadden gestolen”, zegt Nancy. “Hierdoor zien wij zo'n beetje heel onze zomer in duigen vallen.”

De twee vrouwen lijden allebei aan een spierziekte en zijn daardoor deels gehandicapt. Hun elektrische fiets houdt hen in beweging en brengt ze een heel eind. “In de zomer maken wij vaak kilometerslange fietstochten. Dankzij die elektrische fietsen lukt dat. Maar dat zal deze zomer dus niet meer gaan. We zullen moeten wandelen vanaf nu. Maar op die manier kom je veel minder ver en zie je veel minder. Die dieven hebben ons echt wel getroffen. Die fietsen kostten elk 1.800 euro. En vorig jaar lieten we de batterij nog maar vervangen. We zijn nu op zoek naar een garagebox om later onze fietsen binnen te kunnen zetten. Het is toch al ver gekomen op die manier.”

De lokale politie Blankenberge/Zuienkerke bevestigt dat er de laatste tijd heel wat fietsen gestolen worden. Nadat een alerte burger de dievenbende maandagnacht onbewust heeft betrapt, lanceren ze nu ook een oproep. “Wie verdachte handelingen rond een witte bestelwagen opmerkt, wordt gevraagd om ons direct te waarschuwen”, zegt woordvoerder Philip Denoyette. “We rukken liever een keer te veel dan te weinig uit”, zegt Denoyette.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen