VIDEO. Kiano (10) speelt en scoort bijna op veld van Real Madrid

Hij is amper tien jaar oud, maar Kiano speelde wel al een wedstrijd op het eerste veld van Real Madrid. In Bernabéu scoorde hij ei zo na een knap doelpunt. “Het was een fantastische ervaring”, zegt hij.

Tim Lescrauwaet

Nog maar weinig Belgen kunnen zeggen dat ze ooit een wedstrijd in Bernabéu - het stadion van Real Madrid - hebben gespeeld. Sinds afgelopen weekend kan Kiano Baert (10) uit Sijsele dat wel. Hij mocht namelijk deelnemen aan een stage van de Real Madrid Football Clinic. En daar hoorde een wedstrijd op het heilige gras bij. “Het was fantastisch”, zegt een dolgelukkige Kiano. “Het was allemaal nog veel groter dan ik had gedacht. Mijn ploeg won met 5-0 en ik scoorde bijna een mooie goal. Spijtig dat de keeper die bal nog kon pakken.”

Kiano speelt bij Cercle Brugge en start er volgend seizoen bij de U12. Er trokken nochtans heel wat eersteklassers aan zijn mouw. De reden daarvoor: het jonge voetballertje haalde het in oktober vorig jaar van 1.500 andere deelnemers uit de Benelux in de befaamde Real Madrid Football Clinic - samen met vier andere talenten. Die Clinic is een talentenjacht die de internationale grootmacht elk jaar in heel Europa organiseert. Op die manier hopen ze de nieuwe Cristiano Ronaldo of Gareth Bale te strikken.

En Kiano voelde zich afgelopen weekend eventjes een voetbalster toen hij een plaatsje kreeg in de kleedkamer van de grote jongens. “Ik had het nummer elf gekregen”, zegt hij. “En mijn spullen lagen klaar op het bankje van Gareth Bale (een van de sterspelers van Real Madrid, nvdr.). Daarbij stond ook een gloednieuw paar voetbalschoenen van Adidas. Het was precies allemaal zoals bij de echte.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen