Slachtoffer van carjacker die uit leven stapte, is aan de beterhand

© rr

Carolin Baekelandt, de vrouw uit Deerlijk die zondagnacht haar man verloor nadat een zelfmoordenaar haar auto had gestolen en ermee crashte, is aan de betere hand.

gsd

“Ze was er eerst slecht aan toe”, zegt haar zoon Wesley. “Ze heeft drie bloedklonters in haar hersenen en we dachten ook dat haar rug was gebroken. Dat blijkt gelukkig niet het geval te zijn. Ze mocht inmiddels naar een gewone kamer.”

Toen de vrouw maandagochtend in het ziekenhuis wakker werd, besefte ze nog niet wat er was gebeurd. “Waar is papa vroeg ze? Toen haar medicatie stilletjes aan uitgewerkt was, hebben we het haar verteld.”

Erik Rasschaert (55) kwam maandagnacht om het leven toen hij een man wilde helpen na een ongeval op de N36 in Harelbeke. Tom V. (41), die thuis zijn vrouw had neergestoken en zelfmoord wilde plegen, stal de auto van Erik toen die met Carolin stopte om hulp te bieden.

Met Carolin en Erik in de wagen, crashte Tom V. amper 400 meter verder opzettelijk tegen een verlichtingspaal. Erik stierf ter plaatse.

“Het is een enorme domper. Mama en papa waren 37 jaar getrouwd. Binnenkort is het Vaderdag, maar ik heb geen vader meer. En dat terwijl hij gewoon iemand wilde helpen. Want zo was hij: hij wilde altijd voor iedereen goed doen. We deelden dezelfde passies. Hij was een autofanaat en was gek op aquariums en vissen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen