Direct naar artikelinhoud
Kunst

Plassende hond moeit zich in New Yorkse standbeeldenoorlog tussen 'Charging Bull' en 'Fearless Girl'

Het onbevreesde meisje staat onverschrokken tegenover de iconische stier.

Na Charging Bull en Fearless Girl duikt er nu nog een derde standbeeld op in de kunstrel in Wall Street. Als protest tegen het onbevreesde meisje, dat volgens hem een reclamestunt is en geen kunst, installeerde kunstenaar Alex Gardega een plassende hond in de iconische straat in Manhattan. 

Fearless Girl werd begin maart naast de beroemde Charging Bull geplaatst, die al sinds 1985 staat te pronken in de omgeving van de New Yorkse beurs. Het meisje, een ontwerp van Kristen Visbal, komt op voor gendergelijkheid en werd in het kader van vrouwendag neergezet door het financiële bedrijf State Street Global Advisors. 

Met de handen in de heup, de kin omhoog en de haren in de wind lijkt het meisje in de weg lijkt te staan van de stier. En dat is niet naar de zin van Arturo Di Modica, de ontwerper van Charging Bull, die zegt dat Fearless Girl niet meer is dan een commerciële promotiestunt die de artistieke integriteit van zijn eigen beeldhouwwerk schendt. 

Hij krijgt nu steun van artiest Alex Gardega. Het meisje "heeft niets te maken met feminisme, en is respectloos voor de artiest die de stier maakte. Die stier had integriteit", aldus Gardega aan The New York Post.

Twitter bericht wordt geladen...

Hij reageerde door Pissing Pug naast het meisje te plaatsen, een standbeeld van een plassende mopshond. Na heel wat negatieve reacties op sociale media besliste Gardega echter om het beeld na drie uur alweer weg te halen.