© Koen bauters

Festivals extra beveiligd: ook Pukkelpop neemt extra maatregelen

De Belgische festivals worden dit jaar extra beveiligd. Zo zal de veiligheidszone rond het terrein twee kilometer groter worden, en ook Pukkelpop neemt maatregelen.

mige

Niet alleen betonblokken moeten Rock Werchter extra helpen beveiligen, er wordt naast een rugzakcontrole, metaaldetectoren en camerabewaking ook een extra grote veiligheidszone rondom het terrein ingelast: twee kilometer meer dan vorige jaren. Niemand komt er in zonder pasje. De organisatie van Pukkelpop gaat nog een stapje verder en vraagt naast een verbod op drones ook een algemeen vliegverbod boven het terrein. “Zowel voor militaire als burgervliegtuigen”, vertelt burgemeester Nadja Vananroye. “Het is de bedoeling dat iemand met verkeerde bedoelingen niet op het terrein kan komen, dus ook niet boven het terrein”, besluit Vananroye tegen VTM.

Minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, had afgelopen weekend nog laten weten dat extra veiligheidsmaatregelen voor hem niet nodig waren na de aanslag in Manchester. “Ik ga niet in paniek nieuwe maatregelen nemen omdat er een nieuwe aanslag is geweest. We vertrekken altijd vanuit een risicoanalyse.”

Bekijk meer video's van VTM NIEUWS op nieuws.vtm.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer