© REUTERS

Petr Cech is voor elfde keer Tsjechisch speler van het jaar

Arsenaldoelman Petr Cech heeft voor de elfde keer de Gouden Bal voor Tsjechisch speler van het jaar gekregen. “Ik ben zo trots al voor de elfde keer deze mooie trofee te winnen”, reageert Cech op Twitter.

Cech speelde van 1999 tot 2002 in Tsjechië bij FC Viktoria Pilsen, FK Chmel Blšany en Sparta Praag. Daarna verhuisde hij naar het Franse Stade Rennes, waar hij in 2004 werd opgepikt door Chelsea en elf jaar het doel verdedigde.

In 2007 brak Cech zijn schedel na een botsing met Reading-speler Stephen Hunt. Sindsdien speelt hij elke wedstrijd met een beschermende helm.

Tijdens zijn periode in Stamford Bridge stond de 35-jarige Tsjech in alle competities 493 keer onder de lat en hield hij 228 keer de nul. Hij won er vier titels, vier FA Cups, een keer de Europa League en een keer de Champions League.

Sinds 2015 komt de keeper uit voor Arsenal, met wie hij de Community Shield en recent nog de FA Cup won. Ook bij de nationale ploeg is Cech al vijftien jaar onbetwist titularis met 124 caps achter zijn naam.

In 1999 won Jan Koller de Tsjechische Gouden Bal tijdens zijn periode bij RSC Anderlecht.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer