Vermaelen heeft debuut bij AS Roma al gemaakt

Thomas Vermaelen is nog maar enkele dagen neergestreken in Rome of hij heeft zijn eerste minuten voor AS Roma al mogen spelen. De Belgische verdediger mocht meteen aantreden in een oefenmatch tegen de Italiaanse tweedeklasser Latina. Hij zag zijn concurrent Federico Fazio het enige doelpunt maken. Vermaelen werd net als die andere Rode Duivel, Radja Nainggolan, diep in de tweede helft vervangen.

wic

De verdediger werd door coach Luciano Spalletti meteen in de basis gedropt. Centraal in de verdediging kreeg hij met Federico Fazio, die gehuurd wordt van Tottenham, nog een debutant naast zich. Fazio zorgde na een hoekschop van Francesco Totti voor de enige treffer van de wedstrijd in het Stadio Domenico Francioni van Latina. Vermaelen werd in de 73e minuut naar de kant gehaald. Radja Nainggolan stond 80 minuten op het veld.

Maandag maakte FC Barcelona de uitleenbeurt van Vermaelen aan AS Roma officieel bekend. Na afloop van het seizoen kunnen de Romeinen een aankoopoptie lichten. In Camp Nou ligt de voormalige aanvoerder van Arsenal nog tot medio 2019 onder contract.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer