Direct naar artikelinhoud
Donald Trump

CNN zegt deal met comedienne Kathy Griffin op na onthoofdingsfoto Trump

Kathy Griffin.

De Amerikaanse comedienne Kathy Griffin is diep door het stof gegaan nadat ze door diverse politici en op sociale media fel was bekritiseerd om een foto van een onthoofde president Donald Trump. CNN heeft ondertussen een deal met de comedienne opgezegd.

Griffin twitterde de foto waarop de comedienne een nagemaakte kop van een onthoofde Trump, ernstig bebloed, omhoog houdt. Via een videoboodschap op Twitter bood ze haar excuses aan. "Het spijt me. Ik ben te ver gegaan. Ik zat fout. Ik heb veel fouten gemaakt in mijn carrière en ik zal doorgaan, maar ik vraag jullie vergiffenis", aldus de 58-jarige comédienne.

Griffin, een uitgesproken tegenstander van Trump, kreeg al direct na publicatie van de foto de wind van voren. Aanvankelijk reageerde Griffin laconiek door te stellen dat ze met de foto niet wilde oproepen tot geweld. "Vanzelfsprekend keur ik alle vormen van geweld door mijn fans af. Ik drijf slechts de spot met de chef", twitterde Griffin.

Twitter bericht wordt geladen...

"Niet verrassend"

Maar de kritiek zwol verder aan en al snel was de controverse het gesprek van de avond op diverse Amerikaanse tv-zenders en op sociale media. De zoon van Trump, Donald Trump Jr., noemde de foto en het bericht weerzinwekkend. "Walgelijk maar niet verrassend. Dit is links vandaag de dag. Dit vinden ze acceptabel. Stel je voor dat een conservatief dit zou hebben gedaan met Obama toen hij president was", twitterde hij.

Twitter bericht wordt geladen...

Ook de president zelf reageerde vernietigend. "Kathy Griffin zou zich moeten schamen. Mijn kinderen, vooral mijn 11-jarige zoon Barron heeft het er moeilijk mee. Ziek", twitterde de president. 

Ondanks de excuses heeft CNN een deal met de comedienne opgezegd. Ze zal niet meer te zien zijn in de jaarlijkse Oudejaarsavond-uitzending van de zender, zo maakte de pr-afdeling bekend.