© Shutterstock

Meisje (17) springt uit raam om te ontsnappen aan agressieve stiefbroer

In Dilbeek is maandagnacht een 17-jarig meisje zwaargewond geraakt, toen ze uit het raam sprong om aan haar agressieve stiefbroer te ontsnappen. Die was haar aan het afranselen, omdat ze niet wilde zeggen met wie ze telefoneerde. De stiefbroer werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag, terwijl de moeder, die hem had laten begaan, werd vrijgelaten. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Omdat het om een geval van intrafamiliaal geweld gaat, geeft het parket geen verdere commentaar.

De feiten vonden maandagnacht rond middernacht plaats in de Oudstrijdersstraat in Dilbeek, waar het gezin, Libische vluchtelingen, een appartement bewoont. Daar ging de 22-jarige stiefbroer het 17-jarige slachtoffer te lijf, omdat ze niet wilde zeggen met wie ze aan het telefoneren was.

Verschillende buren hoorden het tumult en kwamen poolshoogte nemen. Zij zagen hoe de jongeman het meisje sloeg en schopte terwijl haar moeder erop stond te kijken zonder tussenbeide te komen. Het meisje sprong uiteindelijk uit het raam en viel verschillende meters lager met een harde klap op de grond. Zij werd zwaargewond weggebracht naar het ziekenhuis.

Parket en politie gaan ervan uit dat het meisje uit het raam sprong om haar leven te redden en het parket liet zowel de stiefbroer als de moeder voorleiden bij de onderzoeksrechter. Die heeft dinsdag de stiefbroer onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag, maar de moeder vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer